Informatiecentrum zonnepanelen

De laatste informatie over verduurzaming

Van vragen tot antwoorden

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws en antwoorden op veelgestelde vragen over Zon Adviseurs Nederland en verduurzaming in het algemeen. Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, neem dan gerust contact met ons op.

Bij Zon Adviseurs Nederland streven we ernaar om de informatie die u nodig heeft om een geïnformeerde beslissing te nemen over verduurzaming gemakkelijk toegankelijk te maken. Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over onze diensten, het proces van advies tot installatie en de voordelen van het verduurzamen van uw huis.

Veelgestelde vragen

Bij Zon Adviseurs Nederland zijn we gespecialiseerd in het leveren van onafhankelijk en betrouwbaar advies over zonnepanelen. Ons doel is om u als klant bij elke stap te ondersteunen. We helpen bij het selecteren van de beste zonnepanelen installateurs uit ons netwerk, het vergelijken van offertes, en het bieden van inzicht in de potentiële besparingen die u kunt realiseren door te investeren in zonne-energie. We staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen.

Zon Adviseurs Nederland heeft een uitgebreid netwerk van zorgvuldig geselecteerde zonnepanelen installateurs. Onze selectie is gebaseerd op strenge criteria, waaronder ervaring, expertise, prijzen en klanttevredenheid. Wij geloven in kwaliteit en betrouwbaarheid en streven ernaar om ervoor te zorgen dat de door ons gekozen installateurs aan deze normen voldoen. Zo kunnen we u de beste service en de hoogste kwaliteit producten aanbieden.

In tegenstelling tot standaard offerte-vergelijkers, is Zon Adviseurs Nederland meer dan alleen een prijsvergelijkingstool. We bieden diepgaand, onafhankelijk advies op basis van uw unieke energiebehoeften en helpen u door het hele proces. We evalueren en selecteren de beste installateurs in het veld, rekening houdend met kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs. Bovendien werken we op basis van een vast vergoedingssysteem met onze installateurs, waardoor onze advisering niet wordt beïnvloed door financiële prikkels. Onze missie is om u te helpen de beste keuze te maken voor uw specifieke situatie en budget.

Bij Zon Adviseurs Nederland werken we nauw samen met onze installatiepartners. Zij waarderen de kwaliteit van onze diensten en de klanten die we hen aanbieden, en betalen daarom een vast maandelijks bedrag en een extra bedrag per installatie die zij via ons krijgen. Belangrijk is dat onze partners niet de toestemming hebben om de offertes duurder te maken om deze kosten te dekken - deze betalen zij uit eigen zak. Daarnaast is het percentage voor alle installaties en installatiepartners hetzelfde, wat betekent dat het ons niet uitmaakt waar u uw zonnepanelen aanschaft. Ons doel is om u de best mogelijke service te bieden, en we selecteren alleen de beste partners om dit te bereiken. Op deze manier garanderen wij dat de kwaliteit en prijs van uw zonne-installatie optimaal is.

Ja, absoluut. Zon Adviseurs Nederland hecht grote waarde aan het ondersteunen van lokale bedrijven. Daarom werken we actief samen met zowel landelijke als lokale installateurs. Onze doelstelling is om de beste oplossing voor uw specifieke situatie te vinden. Daarom selecteren we zorgvuldig onze partners op basis van hun kwaliteit van werk, betrouwbaarheid, en klantenservice. Zowel op nationaal als lokaal niveau streven we naar partners die voldoen aan onze hoge standaarden. Het gaat er uiteindelijk om dat we u de beste service en kwaliteit kunnen bieden.

Hoewel Zon Adviseurs Nederland geen financieel advies geeft, kunnen we u wel informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden voor uw zonnepanelen. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over mogelijke subsidieregelingen, groene leningen of andere relevante financieringsopties. Het is echter belangrijk om te weten dat de uiteindelijke financiële beslissingen aan u zijn. Onze rol is om u te voorzien van de informatie die u nodig heeft om een geïnformeerde beslissing te nemen. We raden u aan om ook professioneel financieel advies in te winnen bij uw bank of financieel adviseur om ervoor te zorgen dat u de beste beslissing neemt voor uw financiële situatie.

In de huidige markt kunt u gemiddeld een terugverdientijd tussen de 3 tot 5 jaar verwachten. Het is belangrijk te onthouden dat dit schattingen zijn en dat de daadwerkelijke resultaten kunnen variëren op basis van de unieke omstandigheden van uw woning. De terugverdientijd en efficiëntie van zonnepanelen hangen af van diverse factoren. Dit omvat onder meer de oriëntatie en hellingsgraad van uw dak, de intensiteit van zonlicht en eventuele schaduwrijke plaatsen. Idealiter komen de panelen op een dakvlak richting het zuiden.

De geschiktheid van uw woning voor zonne-energie hangt af van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie en helling van uw dak, de beschikbaarheid van zonlicht, en eventuele schaduwrijke gebieden. Over het algemeen zijn zuidgerichte daken met weinig tot geen schaduw het meest geschikt. Onze experts kunnen echter een gedetailleerde analyse uitvoeren om de potentiële energieproductie van uw woning te bepalen.

 

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 25-30 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de panelen, de weersomstandigheden, en hoe goed ze worden onderhouden. Het is belangrijk op te merken dat zonnepanelen na deze periode nog steeds energie kunnen produceren, hoewel de efficiëntie na verloop van tijd kan afnemen.

 

De besparingen die u kunt realiseren met zonnepanelen hangen af van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw systeem, de hoeveelheid zonlicht in uw gebied en uw energieverbruik. In de regel kunt u ongeveer €0.60 per KWH besparen met zonnepanelen. Het exacte bedrag kan echter variëren, en onze experts kunnen u helpen een nauwkeurigere berekening te maken op basis van uw specifieke situatie.

De kosten voor de installatie van zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van uw systeem, uw locatie en de specifieke installateur. Hieronder vindt u een tabel met geschatte kosten en potentiële jaarlijkse besparingen per aantal zonnepanelen. Deze cijfers zijn slechts schattingen en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren.

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van uw energieverbruik. De gemiddelde Nederlandse woning verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Als je dit in overweging neemt, zou je ongeveer 10 zonnepanelen nodig hebben om dit volledig te dekken, uitgaande van een gemiddelde productie van 350 kWh per paneel per jaar. Dit is echter slechts een schatting en het daadwerkelijke aantal kan variëren afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid zonlicht in uw gebied en het specifieke type zonnepaneel dat u kiest.

Wat is de gemiddelde investering?

6 Panelen

2100 KWH
 • 1 persoons huishouden
 • Betaalbaar en efficiënt
 • Verlaagt uw energierekening direct
 • Snelle terugverdientijd

8 Panelen

3000 KWH
 • 2 persoons huishouden
 • Hogere energieproductie
 • Snellere ROI
 • Lagere CO2-voetafdruk

12 Panelen

4500 KWH
 • 4 persoons huishouden
 • Hoge energieproductie
 • Substantiële besparing
 • Toekomstbestendige investering

15 Panelen

5300 KWH
 • 5 persoons huishouden
 • Maximale besparing
 • Volledige energieonafhankelijkheid
 • Duurzame investering

6 Panelen

2100 KWH
 • 1 persoons huishouden
 • Betaalbaar en efficiënt
 • Verlaagt uw energierekening direct
 • Snelle terugverdientijd

8 Panelen

3000 KWH
 • 2 persoons huishouden
 • Hogere energieproductie
 • Snellere ROI
 • Lagere CO2-voetafdruk

12 Panelen

4500 KWH
 • 4 persoons huishouden
 • Hoge energieproductie
 • Substantiële besparing
 • Toekomstbestendige investering

15 Panelen

5300 KWH
 • 5 persoons huishouden
 • Maximale besparing
 • Volledige energieonafhankelijkheid
 • Duurzame investering

Wat zijn de gemiddelde besparingen?

Besparing in € euro's en tijd in jaren


Plan een gratis adviesgesprek

Ervaar de kracht van de zon met
Zon Adviseurs Nederland.

Zon Adviseurs Nederland staat voor u klaar om u te begeleiden op uw reis naar een duurzaam huis. Wij bieden u uitgebreid en deskundig advies om de overstap zo eenvoudig mogelijk te maken.